Facademaling – Sådan finder du den rigtige

Hvis du er ved at bygge selv, eller blot renovere facaden på dit hus, er det vigtigt, at du finder den rette type facademaling. Der findes nemlig mange forskellige typer af facademaling, og de passer ikke alle til enhver facade. I denne artikel giver vi dig et overblik over de forskellige typer af facademaling, og hvilken type der passer bedst til din facade.

Skal du male facaden? Vælg den rette facademaling

Der er rigtig mange ting, du skal tage stilling til, når du bygger selv. Skal du male facaden? Så er det vigtigt, at du vælger den rigtige type facademaling. Der findes nemlig forskellige typer facademaling, som er beregnet til forskellige formål. Her vil vi hjælpe dig med at finde den helt rigtige type til dit projekt.

Hvornår må man male en ny pudset facade?

Hvis du står med en facade, der lige er blevet pudset eller vandskuret, bør du vente to år, før du maler – og det er da helt vildt træls, når man bare gerne vil nå til det færdige resultat hurtigst muligt! Heldigvis findes der også facademaling, som kan bruges på nybyggede, ny pudsede og vandskurede facader; akrylmaling. Akrylmaling lader nemlig muren ånde, så fugt kan komme ud i stedet for at blive lukket inde under malingen, men samtidig er akryl facademaling enormt effektivt til at forhindre fugt i at trænge ind i facaden.

Fordelene ved at bruge akrylmaling til facaden

Hvis du er ved at bygge selv, vil akryl facademaling derfor være en god mulighed for dig. Akrylmaling kan bruges på nybyggede eller ny pudsede facader, så du behøver ikke vente på at komme helt i mål med dit byggeprojekt. Akryl facademaling er også relativt billig sammenlignet med anden udendørs murmaling, og malingen kan holde i 8-10 år. Hvis du er i tvivl om, hvilken maling der tidligere er brugt på facaden, er akrylmaling også et godt valg; det reagerer nemlig ikke uhensigtsmæssigt med nogen typer facademaling. Det er kun kalkede overflader, du ikke kan bruge akrylmaling på.