Hvorfor du kan drage nytte af et whiteboard

Kan I på arbejdspladsen lidt for ofte komme til at lave mundtlige aftaler, der ikke bliver skrevet ned, og måske bliver glemt hurtigt igen? Oplever I, at kommunikationen ikke kommer rundt til alle i afdelingen og derfor kan gå tabt? Mangler I et sted til at holde overblik over jeres opgaver og interne ideer? Så kan et whiteboard være løsningen for jer.

Alle kan få overblik

Det vil for mange virksomheder hjælpe deres ansatte, hvis der i hver afdeling hænger et whiteboard, som kan bruges som opslagstavle eller til vigtig information. Det vil derfor være en god idé at placere et whiteboard strategisk, så alle medarbejderne kommer forbi den i løbet af deres arbejdsdag. Det kan være dagens salgstal, et vigtigt fælles møde eller andre nye informationer til afdelingen. Måske I arbejder i projekter og derfor i højere grad har brug for at vide, hvor langt de forskellige medarbejdere er i deres proces. En agil projektledelsesform, såsom Scrum, kan eksempelvis kræve, at der konstant er overblik over, hvilke leverancer, der er i gang og hvilke, der skal gennemføres senere. At have de forskellige mål på et fælles whiteboard kan også effektivisere processen, da den enkelte medarbejder ikke skal forstyrre de andre, når en opgave er overstået.

Et visuelt hjælpemiddel med flere funktioner

Hvis du eksempelvis har sat dit whiteboard op i et mødelokale, kan du med fordel også bruge det til præsentationer. Et whiteboard kan nemlig fungere godt med en projekter og dermed skabe en storskærm. Mange whiteboards er desuden magnetiske, hvorfor du sagtens kan sætte vigtige papirer eller andet op med magneter. Mange vælger at have whiteboards hængende på væggen, men du kan også investere i flytbare whiteboards, så de bliver fleksible hjælpemidler, der kan flyttes fra mødelokalet til kontoret. Hertil kan du øge funktionaliteten ved at vælge et vendbart whiteboard.