Din guide til at udskifte taget sikkert!

Er du også typen, som holder af at gøre det selv? Så har du måske gang i et fedt byggeprojekt eller fire derhjemme. Uanset om du er i gang med at renovere hele hytten eller måske udskifte dit tag, så skal sikkerheden være i orden, så du slipper for at bide negle i frygt for, at projektet falder sammen – eller du falder ned. Når du lægger et nyt tag, er det en god ide at benytte et tagstillads. Hvis du endnu ikke har fået skaffet dig ét, så kan du finde et stort udvalg på denne side. Hvis du er i tvivl om, hvad du skal gøre, så kan du læse med her og blive klogere på tagstilladser.

Stå sikkert på taget

Det er træls, når det regner ind. Derfor er det en god idé at have styr på, at dit tag er vandtæt – og måske er det derfor, at du har givet dig i kast med at udskifte det. Det kan også ske, at du bare var træt af at se på det alge- eller mosbeklædtetag, og gerne vil have et nyt, fint og skinnende tag. Når du lægger dit nye tag, skal du naturligvis tage højde for, om det lægges med den korrekte afstand. Du skal også holde styr på, at du får lagt tagstenene rigtigt. Alt dette er meget lettere at koncentrere sig om, når du står trygt og sikkert. Når du skal arbejde med tagkonstruktioner, er det derfor en rigtig god ide at etablere et tagstillads.

En samlet pakke

Der findes mange typer af tagstilladser, men det vigtigste er at sikre sig, at der er en anlægsstige, nogle gode beslag og et godt underlag. Det kan du bestille som én samlet pakke, og så er du faktisk klar til at fortsætte med at arbejde oppe på dit tag uden at skulle frygte, at du falder ned.