Bliv algerne i dit hjem og have kvit

Har du opdaget grønne pletter på dine ydermure, loft eller havefliser, er det højst sandsynligt ikke mos, men alger. Og har du fået alger bør du så hurtigt som muligt gå i gang med at fjerne dem igen. Alger i dit hjem er nemlig ikke blot grimt, men skadeligt for dit hus, samt potentielt farligt for dig. Heldigvis er der ting du kan gøre. Virker fliserens og algerens, kan du hurtigt få dit pæne hjem og have tilbage som det var før.

Hvor rammes dit hjem af alger?

Alger opstår de steder, hvor der er fugtigt. Derfor vil du ofte få øje på dem udenfor, på dine mure, fliser og terrasse. Det fugtige danske vejr giver gode betingelser for algerne at slå rod. Hvis dit tag er utæt, kan du også risikere, at algerne slår rod der. Alger er gode til at holde på vandet, hvilket blot giver grobund til flere alger. En plet kan altså hurtig vokse sig stor.

Hvorfor skal du fjerne alger?

Alger har som sådan ikke nogen direkte effekt på dit helbred som f.eks. skimmelsvamp kan have. Men fordi alger holder på fugten, kan der blive skabt gode betingelser for svamp, hvis algerne slår rod i dit tag. På grund af fugten i algerne kan de også blive overordentligt glatte, hvilket øger faren for at glide og falde på dine havefliser eller terrasse. Derfor er det bedst, at du hurtigt muligt går i gang med at fjerne algerne, når du får øje på dem.

Hvordan bekæmper du alger?

Du kan godt selv fjerne alger med en kost og knofedt, men skal du fjerne alger fra flere hundrede fliser, bør du lade professionelle om det. Med de rigtige værktøjer og midler, som er skønsomme overfor miljøet, kan du være sikker på, at der bliver taget godt hånd om dit algeproblem.