Essentielle haveredskaber for amatørgartneren

Hvis du går op i havearbejde, så ved du at det rette udstyr er essentielt for at kunne gøre et godt stykke arbejde. I denne oversigt får du en intro til nogle af de mest vigtige redskaber, så du kan få den drømmehave, som du altid har drømt om.

Plæneklipperen

De fleste haver består overvejende af en græsplæne. Derfor er det vigtigt, at du har en god plæneklipper, som kan holde græsset kort og pænt. Hvilken slags plæneklipper du skal have, kommer an på græsplæne. Hvis du har en meget stor plæne, kan en havetraktor være det rette for dig. I mindre haver kan en ganske almindelig plæneklipper være det perfekte værktøj for dig. Hvis du hellere vil bruge tiden på andre opgaver, kan en robotplæneklipper også klare den opgave for dig.

Havesaksen

Havesaksen er et vigtigt redskab, som kan hjælpe dig med en lang række opgaver. Dette kan blandt andet være vedligehold og trimning af hækken, til beskæring af træer og planter. Overordnet har du brug for to forskellige havesakse – en stor og en lille. Den store saks kan bruges til større grene, mens den mindre og mere fleksible saks bruges til præcisionsarbejde som beskæring af blomsterbede og små grene.

Det rette værktøj til gravearbejdet

Hvis din have inkluderer bede eller en køkkenhave, har du brug for en god spade eller skovl. En spade er perfekt egnet til at grave huller, mens en skovl er bedre til at flytte jord. Ligesom med havesaksen, er det en god idé at have graveredskaber i to størrelser – en til store mængder jord og en lille spade til plantning af blomster.

Fjern ukrudtet

Haver har ukrudt. Sådan er det bare. Derfor bør du have et redskab til at holde det i skak. Det kan være alt lige fra den lille fugekradser til fliserne og op til den store ukrudtsfjerner.