De bedste tips til bygselv-carporten

Når man skal bygge sin egen carport, er det vigtigt at få et par detaljer på plads. Du skal nemlig tage stilling til, hvor din carport skal placeres, hvordan du sørger for at trække strømkanaler til carporten, og hvordan du sørger for, at vand vil ledes væk fra taget på carporten.

Er der stadig flere detaljer om bygselv-carporten, du gerne vil blive klogere på, så læs med her for tips og tricks, så snart står tilbage med din drømmecarport!

Carportens funktion

Din carport kan mere end blot at rumme din bil. Du kan bygge din carport så stor og bred, at den også kan opbevare cykler, og hvad der ellers skal kunne gemmes væk. Det kan fx være, at carporten også skal kunne være et lille værksted, eller at der skal være plads til at grillen i vinterhalvåret.

Det er vigtigt, at din carport er stabil, og at du sikrer dig, at vandet kan ledes væk fra carportens tag. Find nogle gode tagplader til carport, og at du får bygget en konstruktion, der er stabil nok, når vejret bliver intenst. Du bør grave stolperne ned i jorden, og for at søge ekstra stabilitet, kan du bygge et redskabsskur forenden af den.

Hold styr på reglerne

Det er vigtigt, at du får styr på byggereglerne for en carport, inden du går i gang. Det kan fx være, at du skal søge byggetilladelse for at bygge carporten, og det er vigtigt at vide, inden du går i gang. Der er desuden krav til, hvor høj carporten må være.

Det er også god kutyme at underrette dine naboer om dit byggeprojekt. Hvis der er risiko for, at carporten kan være til gene for dine naboer, fx forstyrre deres udsyn, bør du tage en snak med dem, så I kan bevare et godt naboskab!