Drømmer du om en carport? Sådan bygger du din egen

Med en carport i forlængelse af din bolig slipper du for at skrabe sne af din bils ruder, og du kan også få et sted, hvor du kan have diverse ting og sager stående i tørvejr.

Hvis du gerne vil spare penge og samtidig har mod på et gør-det-selv-projekt, så kan du med fordel bygge din egen carport.

Byg din egen carport – så let er det

Ønsker du at bygge din egen carport op fra bunden, men ved du ikke helt, hvordan du skal komme i gang? Så kan du købe en konstruktion, der er let og ligetil at bygge. Det er et projekt, som enhver kan begive sig ud i, netop fordi du bare skal samle materialerne og vupti – så har du din egen, hjemmebyggede carport!

Vælg den rigtige type carport

Hvad end du vælger at købe en konstruktion til en carport, eller selv køber materialer og bygger porten fra bunden af, så er det vigtigt, at du gør dig nogle tanker omkring carportens udseende.

Det kan være en god idé at overveje følgende i forbindelse med dit valg af carport:

  • Hvor stor skal carporten være?
  • Har du brug for et redskabsrum i forlængelse af carporten?
  • Hvilket materiale skal carporten være lavet af?

Gå i gang med arbejdet på det rette tidspunkt

Du kan bygge en carport når som helst, om end du bør gøre dig nogle overvejelser omkring, hvornår det er bedst at gå i gang med at bygge din egen carport. For eksempel kan det være meget praktisk at påbegynde arbejdet om sommeren. Så er der nemlig større chance for, at du kan arbejde i tørvejr.

Hvis du har planer om at påføre en gang træbeskyttelse på din carport, skal træet være tørt, og det kan være svært at sikre tørt træ, hvis du påbegynder arbejdet i efterårsmånederne.