Brug havens nedfaldsfrugter – og en opskrift

Æbler, blommer og pærer. Der er uendelige muligheder for at lave de lækreste drikke og madvarer, hvis du har en have med træer, der år efter år producerer lækre frugter.

Det er en skam, at de fleste frugter vores have producerer bliver spildt. Det er nemlig en forholdsvis stor opgave, at få bugt med alle de frugter, der er i haven. Ofte ender vi med, slet ikke at bruge det der svarer til halvdelen af de frugter, der kommer fra haven.


Frugterne skal samles og bruges

Der er ingen grund til, at lade frugterne ligge og rådne i haven. De skal bruges til at skabe lækre madvarer og drikkevarer, som du selv og familien kan nyde, og som I kan dele gavmildt ud af.

 

filtrering

Hvis du har store ambitioner for, hvad du skal gøre med dine frugter, er det en god idé at skaffe filtrering. Med en filtrering er der ikke grænser for, hvad du kan skabe. Det er alt fra cider, olier, saft, juice til sirup. Med et filtreringssystem kan du virkelig sætte gang i produceringen og udnyttelsen af dine alligevel nedfaldne frugter.

 

Opskrift på hjemmelavet æblemos/æblesaft

Kom 1 liter vand og 2 dl sukker i en stor gryde. Skyl dine æbler og skær dem i skiver. Behold gerne kernehusene, da de giver mere smag. Brug skralden fra en citron og sørg for, at undgå det hvide på citronen, da det er bittert. Kom æbler og citronskal i gryden. Lad det simre med låg på i 15 minutter. Sluk for varmen og lad massen køle af. Sigt blandingen indtil den er klar i farven og har den ønskede konsistens. Opbevares køligt.

Brug mosen som topping på skyr til din morgenmad eller bland mosen med vand, så du har en lækker æblesaft.